середу, 28 лютого 2024 р.

Пиши статті, казали вони

 Заведи Google Scholar казали вони. Усі статті у Google Scholar. Який ти вчений, якщо тебе нема у Google Scholar?  Дбай про h-index, який ти вчений, якщо в тебе нема того довбаного h-індексу?

Пиши англійською, тебе має знати весь світ. Пиши в Scopus, ми профінансуємо. Які фінанси? У нас нема грошей, ви тільки те й робите, що пишете. Яка англійська, хто її розуміє, пишіть українською, хто тут знає, що ви щось пишете?

Пиши список літератури транслітом. Ну і що, що ніхто його не знайде, це іноземні букви, так ми відрізняємося від інших. Не пиши в Scopus, він продажний, пиши тим, хто бере статтю задурно.

Той що, що її ніхто не читає, цей журнал має високий імпакт фактор, пиши сюди, викладай свої тексти в ResearchGate, тебе знатимуть за кордоном, хтось зацікавиться твоїми даними і запропонує співпрацю. 

Ми зацікавилися вашими даними, напишіть нам і ми видамо безкоштовно вашу статтю, казали вони. І байдуже, що їх ніхто не знає, крім них самих,  вони пропонують безкоштовний друк, а ми дамо вам рейтинг.

Який рейтинг, той журнал ніхто не знає, у них нема імпакт-фактора, не пишіть їм. Пишіть в PublonMed, викладайте вашу інформацію, стежте за чужими дослідженнями, казали вони. 

Дослідження? Які дослідження? Ви завтра ведете лекцію англійською з предмету, який ніхто до вас не вів, у вас ціла ніч попереду, щоб написати лекцію і підготуватися. 

Яка ніч, які 6 годин? У нас за рейтингом написання лекції займає 1 годину, не переживайте так, наступного року ці лекції вестиме інший викладач. 

Ви не склали дистанційний курс для студентів? А де ж вони читатимуть ваші лекції, коли пропустять заняття? Ви маєте викласти там усю програму, усі лекції, весь матеріал, завдання, тести, питання, вести блог, подати на акредитацію, пройти акредитацію, подати студентів на конкурс робіт, свій проект подати на конкурс, утішити своє его, що вашу ідею використали для патенту. Вас не згадали, ви творча людина, у вас безліч ідей, ви ще напишете не один проект, а зараз пишіть статтю у Scopus. 

Які заняття? Хто вам казав, що ваша робота вести заняття, ну і що, що викладач, ідіть заробляйте гроші, купите на них витратні матеріали і комп’ютери.

Які комп’ютери ? На ваші гроші ми обладнали іншу лабораторію, ідіть повчіться як треба заробляти гроші і підвищуйте кваліфікацію. Який закордон? А хто надаватиме допомогу на фермі? Саме ви, професор, маєте там бути і підвищувати кваліфікацію. А за кордон  поїдете потім, заплатите і поїдете на три дні. Підвищите кваліфікацію. Ні, для рейтингу цього замало. Нема у вас рейтингу. Статті пишіть. У Scopus.


Оксана Яблонська ©

29 лютого 2019

#жиза

Немає коментарів:

Дописати коментар